Pokerbot sterft een zachte dood

Het is alweer een tijdje geleden dat ik postte over de Pokerbot. Hij is gebouwd, hij werkte en is ook in no-time weer afgebroken :(

Maar zomaar laten wij ons pronkstukje niet weggaan ;) We moesten een verslag schrijven, dus dat hebben we tijdens de Kerstvakantie maar gedaan. Mooie foto’s bijgezocht, zodat het ook nog eens fijn was om er naar te kijken :)

Ook zijn er een viertal video’s gemaakt: de ingave en sortering van de muntjes en de pokerfiches en de uitgifte van muntjes en fiches. Omdat YouTube even nodig heeft om alle vier de video’s te verwerken: hier alvast de leukste twee!

Dit is een filmpje hoe de muntjes worden ingevoerd. Een plaatje houdt het muntje even tegen, zodat de sensor kan bepalen welk muntje het is. Vervolgens worden de juiste vloerdeeltjes omhoog gezet zodat het muntje in de juiste koker valt.

Dit is het gedeelte waar een stapel pokerfiches ingevoerd kunnen worden. met een lichtsensor en een ledje kijkt de robot of er pokerfiches aanwezig zijn. Ze worden vervolgens voor de webcam gestoten zodat de kleur kan worden bepaald. Het juiste deurtje gaat open, het fiche gaat rollen en valt in de juiste koker.

Voor de geĂ¯nteresseerden: het rapport (pdf, 5.2MB) is hier te downloaden!