Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Vandaag zat het erop. Eindelijk, mijn laatste herkansing. Wat is dat een opluchting. Na de vakantie was de zin om een herkansing te maken natuurlijk gedaald tot 0. Dus ik vertelde mezelf maar dat dit beter was dan het vak nog een keer doen aan het einde van volgend jaar.

Jaja, ik weet het, natuurlijk moet je alles in een keer halen. Maar met het -voorlopige- eindpunt van het eerste jaar gehaald, sta ik niet op een slechte score, al zeg ik het zelf. Ik heb twee herkansingen gemaakt, en een vak heb ik niet gehaald (dat is al zeker). De slechts mogelijke situatie die het kan worden zal dus blijven steken op het volgen van drie eerstejaars vakken. Het is echter ook een vermelding waard dat deze vakken verspreid zijn over de verschillende clusters, dus dit was een staaltje optimaal gespreid beleggen.

Maar goed, het nieuwe jaar staat voor de deur! Het blijkt helaas niet mee te vallen. Met het idee “ik heb maar twee vakken en een cursus programmeren” kwam ik thuis van een koude kermis. Vakken die samenvallen, wisselende weekroosters en ook soms de hele ochtend (dat is dus vier uur lang ) een en hetzelfde vak! ‘Het moet niet alleen maar feesten zijn en als je afstudeert, ben je een gewilde werknemer’, zo vertel ik mijzelf dan maar ;)