Gallery v1.1

De gallery heeft een update ondergaan! Zonder een echte aankondiging is Gallery v1.0 in gebruik genomen. Daarom misschien daar eerst een kleine uitleg over:

Het begon allemaal met een gallery van iemand anders. Het was een fotoalbum die een bepaalde map doorzocht en daaruit de foto’s liet zien. Niet echt mijn bedoeling. Ik wilde duidelijk een categorie»album»foto’s structuur die gebruik maakte van een database. Er moest op foto’s gereageerd kunnen worden, Lightbox wilde ik graag gebruiken. En als er later veel meer foto’s bijkomen, wilde ik ook de mogelijkheid hebben om een photolog te starten. Tja, en vind dat maar eens, zonder heel veel aanpassingen te moeten verrichten tot het werkt zoals jij wil. Dus dat werd zelf schrijven. Op zich geen probleem, het was zo gebeurd. Maar nog zonder de mogelijkheid om te reageren.

En daar komt versie 1.1 om de hoek kijken. Die mogelijkheid is nu ingebouwd. Het is hetzelfde als op een blog artikel reageren, alleen dan met een verschil: je moet geregistreerd zijn. Op een blog mag anoniem gepost worden, bij de gallery vind ik dat niet mogen. Zo heb ik iets meer controle over de reacties (en mogelijke tips en/of aanwijzingen).