En het dagmenu is....

Grieks ala Bas. Of het Grieks is weet ik eigenlijk niet. Of het idee oorspronkelijk van Bas afkomt weet ik ook niet. Maar het was wel lekker, dus zeker voor herhaling vatbaar :Y

En dan wil je zeker het recept ook nog weten? Hier het (nog licht aangepaste) recept:

**Benodigdheden:
** Per persoon

  • Aardappelen (250 gram, krieltjes bij voorkeur)
  • Gehakt (100 gram)
  • Courgette (wij hebben er 1 gebruikt voor 4 personen)
  • Champignons (wij hebben een half bakje gebruikt voor 4 personen)
  • Ui (of chalotje, voor het fruiten van het gehakt)
  • Feta (1 zo’n emmertje met uitdruip-mandje was genoeg voor 4 personen)
  • Olijven (zoveel je zelf wil)

**Voorbereidingen
** Bak de krieltjes. Als ze bruin beginnen te worden, doe de gesneden ui in de pan en als het glazig wordt het gehakt erbij. Als gehakt gaar is de gesneden champignons erbij.

Zijn de aardappelen gaar? Doe de courgette en de olijven bij het gehakt en laat het geheel kort doorpruttelen. Doe vervolgens de aardappelen bij het gehakt (of andersom) en strooi de feta uit. Laat het een klein beetje smelten en dien het op:
Eet smakelijk!