Een begin met de Ubuntu blog

Dat ik lange tijd Ubuntu gebruik is geen geheim meer. Dat ik een voorstander ben van Linux en open source in het algemeen ook niet meer. Maar ja, dan gaan mensen toch Ubuntu proberen, en komen er vragen naar boven.

Soms wil iets niet werken, dus hoe krijg je dat aan de praat? Je gebruikt lange tijd een softwarepakket onder Windows of OS X, maar onder Linux heb je nog niet iets vergelijkbaars gevonden. Daarom de introductie van deze blog: http://juriansluiman.nl/blog/ubuntu

Nieuwe gebruikers moeten een ding onthouden: Linux is geen Windows! Het kan zeker een vervanger zijn, maar het werkt wel degelijk anders. Hoe anders: dat zal je hier kunnen lezen.

Ik ga niet elke keer een update plaatsen zoals die ook al op Planet Ubuntu of Planet Gnome staan. De meeste berichtjes zijn niet interessant voor nieuwe gebruikers. Maar pakketten die de die-hard Ubuntu gebruiker wel kent (en handig vindt), maar de newbs niet: dat is zonde. Voor de complete experience is het wel zo goed om ook deze programma’s te kennen.

Daarom eigenlijk deze blog. Hier vind je zo af en toe een interessant programma. Iets wat handig, leuk of nuttig kan zijn, maar waar je misschien nog niet vanaf weet. Goed, je merkt het vanzelf. Happy Tux! :D