Complicated

De dingen in het leven zijn nog niet zo makkelijk als het lijkt. Gelukkig merk je snel dat met een beetje hulp al je problemen op te lossen zijn.

Zie je bijvoorbeeld in de grofvuilcontainer een oud elektrisch orgeltje liggen, dan is toch de eerste vraag of je dat omhoog kan tillen? Dat beetje hulp is dan ook snel voor elkaar en zo staat in no-time het orgeltje bij je in huis.

Zo verging het twee huisgenoten gisteren. Helaas waren er een aantal gebreken aan het orgeltje, zoals het ontbreken van een snoer. Waarschijnlijk heeft een ander huis in wanhoop het snoer afgeknipt, zodat hun vervelende huisgenoot niet meer kon orgelspelen.

Maar zo zijn wij niet ingesteld. Met een schaar en een restje koper heeft ons orgeltje weer de benodigde voeding om de meest prachtig geluiden voort te brengen. Na finetuning met een aantal knopjes krijgt onze nieuwe jukebox een fluit, hoorn, hobo en viool tegelijk geproduceerd.

En nu zit een huisgenoot met ‘Complicated’ van Avril Lavigne op de huisboxen de melodie na te spelen, zichzelf begeleidend op het tweede klavier en de geweldige optie ‘Magic chord’. En tot slot moet ik uiteraard niet de ingebouwde drumcomputer vergeten die net te langzaam op een Bossa Nova voor Complicated is afgesteld.

Complicated? Ach, welnee! We hebben nu weer een leuk speeltje voor een weekje of twee. Daarna kieperen we heb gewoon weer van twee hoog uit het trappenhuis.