CMS::Blog::NewItem( 'Back to coding' );

Vreemde titel, is het niet? Het is niet veel bijzonders, maar bevat wel de kern van mijn bericht: ik ga de programmeerklusjes weer oppakken.

Vanwege een jaar lang bestuur doen heb ik praktisch niet kunnen werken aan Qwik. Dat was wel jammer, want er liggen nog wat mooie, veelbelovende projecten te wachten. Daarom heb ik afgelopen week de voorbereidingen getroffen.

Ik heb de nieuwe Eclipse geinstalleerd (helaas niet meegeleverd bij Ubuntu, ook al draai ik de nieuwste versie). Verder even Subclipse geinstalleerd om het project te linken aan een Subversion repository. Deze draait op mijn server thuis, afgeschermd met ssh. Uiteraard wel met een RSA 4096 bits key om veilig, maar zonder wachtwoord in te kunnen loggen. Vervolgens is een project aangemaakt in de svn repository.

Je wil natuurlijk niet allerlei ongeteste programma’s in je versiecontrole kwijt, dus heb ik in Virtualbox een Ubuntu server geinstalleerd. Dat was nog een leuke uitdaging, gezien bridging niet werkt bij draadloos internet…
Gelukkig is het nu wel voor elkaar en wordt in de virtuele server automatisch de map op de host met code gemount. Deze map is meteen de root van een virtuele server in Apache; die heeft hem een eigen subdomeintje gegeven.

Nu is alles er klaar voor. Hopelijk kan ik nu goed aan de slag om mijn O/R mapper af te maken en vervolgens deze methodes te implementeren in mijn RBAC systeem.