If Operating Systems Ran The Airlines...

Een oude grap, maar toch niet niet bij iedereen bekend. Oftewel: Wat als besturingssystemen vliegmaatschappijen zouden zijn?

** Windows Airlines**

De terminal is mooi en kleurig en er zijn vriendelijke stewards, inchecken en bagage gaat gemakkelijk. Ook het opstijgen gaat vlekkeloos, weliswaar soms met flinke vertraging. Dan, na ongeveer 10 minuten vliegen, ontploft het vliegtuig zonder voorafgaande waarschuwing. In een glimp ziet U nog net de bemanning ontsnappen via een nieuwer type vliegtuig.

Mac Airlines

Alle stewards, stewardessen, kaptitein, bagage en ticket personeel zien er het zelfde uit, handelen hetzelfde en zeggen hetzelfde. Elke keer als je een vraag stelt over bepaalde details, zeggen ze dat je die niet hoeft te weten en het ook niet wilt weten en of je alsjelieft terug wilt gaan naar je stoel en de film gaat kijken.

Linux Airlines

Ontevreden personeel van de andere maatschappijen zijn hun eigen maatschappij gestart. Ze bouwden vliegtuigen, ticket balies en legden landingsbanen aan. Ze vragen een klein bedrag voor de kosten van het printen van het ticket maar je kunt het ook thuis downloaden en zelf printen. Na boarding, krijg je een stoel toegewezen, vier schroeven en een schroevendraaier en een instructie voor de stoel . Eenmaal ingesteld, is de stoel erg comfortabel, het vliegtuig vertrekt op tijd en het eten is prima. Na de reis, probeer je klanten van andere maatschappijen te vertellen over de geweldige reis maar alles wat ze kunnen vragen is: Wat moest je doen met die stoel??